Внимание наличностите в сайта не са Актуални !
Как да транспортираме картина

Как да транспортираме картина, Безопасно !

    Опаковане на картината
1. Трябва да сте сигурни, че творбата е изсъхнала много добре особено ако техниката е с маслени или акрилни бои, при наличие на незасъхнали участъци може опаковката за се залепи за тях и да повреди произведението, бъдете Внимателни !
2. След като сте се убедили, че картината е изсъхнала, е време да я опаковате подходящо, най-често се повреждат ъглите на рамката на картината, защото лесно може да бъдат ударени, чрез изпускане от невнимателни куриери. Затова е добре тя да бъде защитена допълнително. Преди картината да бъде сложена в транспортната опаковка
( кашон/ кутия ) е желателно да бъде обвита с един пласт фолио за опаковане, ние ще ви изпратим с транспортната опаковка необходимото количество разпенен полиетилен, с който да защитите вашата картина от повреда, разбира се вие може да добавите и ваша защитна опаковка, задължително при опаковането обърне внимание на ъглите на картината, независимо дали е с рамка или без, ще забележите че нашите опаковки са достатъчно дебели за да могат картините да се поберат вътре след предварителното опаковане !
3. Когато предадете картината на куриера, поискайте да бъде застрхована и да се залепи стикер чупливо, по този начин ще си гарантирате по внимателно отношение към вашето произведение !
4. Задължително да има преглед пред куриера при получаване на картината от получателя, за да се установи че всичко е наред или пък има повреди !
     Документи за картината
Ако картината се изпраща по куриер някъде в страната не са необходими документи от ваша страна, за да бъде придвижена ( все пак ако творбата бъде придружена от сертификат за произход ще може да се поиска по висока продажна цена, ако е за подарък, същия ще бъде по ценен ). Ако картината ще се изпраща в чужбина, задължително направете сертификат за произход, такъв документ можете да получите от някоя галерия, документа трябва да установи че произведението е част от съвременното изкуство и не е предмет на националното богатство, ако картината е с по висока стойност на известен автор, трябва да се обърнете към националната художествена галерия да ви издаде сертификат.
Как да транспортираме картина
Изображението е илюстративно!
Атрибути на сертификата
1. Заглавие и снимка на творбата.
2. Автор на произведението, дата и място на създаване.
4. Техника, например: ( маслени бои, акрил, акварел, дигитална репродукция и т. н.)
5. Да се удостовери че картината е част от съвременното изкуство и не подлежи на регулации от държавата.
6. Дата на издаване на сертификата
7. Подпис и печат ( институцията издала сертификата ).
8. Сертификата да бъде на български и английски език или само на английски език !
    Забележка: Разбира се, вие ще кажете че много пъти сте изпращали картини без тези документи и не сте имали проблеми, тук ви даваме информация, какви са изискванията на закона, тези изисквания не са за да ви затруднят да изпращате вашите произведения като подарък или продажба, закона предвижда такава проверка с цел да защити държавата от незаконна търговия с произведения на изкуството, предмет на национално богатство.